Op individueel niveau verzorgen wij talentonderzoek. Deze profielonderzoeken zijn handige tools om in te zetten bij de selectie en ontwikkeling van uw (nieuwe) medewerkers.

De Talent en Motivatieanalyse
De TMA methode is geschikt voor talent- en competentiemanagement.  Zichtbaar wordt welke drijfveren, talenten en cognitieve capaciteiten (CAPA) medewerkers hebben en welke competenties daarin (goed) ontwikkelbaar zijn.

Vanuit de TMA bekijken we welke competenties goed ontwikkelbaar zijn, welke redelijk en welke moeilijker te ontwikkelen zijn.

Waarom is dit belangrijk?
Mensen functioneren het best, leren het snelst, komen zelf in actie en zijn het meest betrokken als ze het werk doen dat past bij hun eigen drijfveren, talenten, cognitieve capaciteiten en competenties. Kortom, positieve energie en tevreden medewerkers binnen uw organisatie!

Het Waarden Profiel
Het Waarden Profiel is een eenvoudig en zeer doeltreffend individueel meetinstrument. Het brengt de drijfveren van mensen, teams en organisaties in beeld. Iedere medewerker krijgt, heel concreet en praktisch, zicht in wat hem of haar beweegt.

Een teamsessie gericht op het Waarden Profiel, brengt meer begrip binnen teams.

Het Persoonlijk Oriƫntatie Profiel
Persoonlijk OriĆ«ntatie Profiel geeft waardevolle informatie over de wijze waarop jij en/of jouw collega om gaat met verandering. Je krijgt antwoord op vragen als:

  • Waar sta je ten aanzien van verandering?
  • Wat zijn de bepalende persoonlijkheidskenmerken ten aanzien van verandering?
  • Hoe ga je om met (veranderende) omstandigheden?
  • Welke mogelijkheden tot verandering passen bij jou?

Nog niet eerder was het zo eenvoudig om de veranderpotentie binnen de organisatie in beeld te brengen.

organisatie